Fitness acasa – Ce optiuni avem?

Cu totii ne amintim primele incercari de a practica fitness acasa, primii pasi fiind facuti inca din copilarie. Cei trecuti de o anumita varsta isi amintesc de casetele pentru video realizate de diverse actrite din State care ii invatau pe doritori cum sa faca miscare acasa, in fata televizorului.

Mai tarziu au aparut si la noi, odata cu televiunile comerciale, diverse emisiuni ce cuprindeau si o rubrica destinata fitness-ului de acasa. Diverse domnisoare, slabe si lucrate, ori instructori recunoscuti, ne aratau exercitii simple pe care oricine le putea efectua acasa, fie cu greutatea propriului corp, fie cu ajutorul unor echipamente simple sau chiar obiecte din casa.

Salile de fitness au mutat focusul oamenilor doritori de miscare spre aparate mai sofisticate, spre echipamente complexe pe care nu si le-ar fi permis niciodata acasa. Cu timpul piata echipamentelor de acest tip s-a schimbat, a evoluat, astfel ca acestea au devenit tot mai mici, mai compacte si mai ieftine, devenind tot mai accesibile oamenilor cu un buget mediu.

Pandemia recenta ne-a aratat tuturor ca este bine sa fi pregatit pentru situatii neprevazute si sa ai mereu un plan de rezerva. Odata cu inchiderea salilor de sport sau fitness, precum si a parcurilor, oamenii s-au vazut in situatia de a nu mai putea face exercitii dintre cele mai simple, precum alergatul pe banda sau in parc, mersul pe bicicleta sau ridicatul de greutati.

Astfel a aparut un interes crescut al publicului pentru achizitionarea de aparate si echipamente de fitness pentru acasa. In SUA, spre exemplu, intre ianuarie si martie vanzarile de astfel de echipamente au cunoscut o crestere cu 55%.

Nu vorbim de echipamente scumpe si de dimensiuni mari, ci si de acelea pe care le putem monta in living ori le putem ascunde in debara dupa ce am exersat cateva minute in fata televizorului.

Iata o scurta lista cu piese pe care le puteti comanda online si care sa va ajute sa ve mentineti in forma – ori sa reintrati in forma – pentru vara:

  • Saltea de yoga – ori alte tipuri de saltele de sport – protejeaza perfect in timpul exercitiilor, atat cele cu greutati cat si cele la sol, cu propria greutate

  • FIT-BALL sau minge de fitness, de diverse dimensiuni, ce pot fi folosite pentru o serie larga de exercitii

  • KETTLEBELL sau gantere, care au greutati diferite – ideale atat pentru incepatori care si pentru cei mai avansati,

  • Biciclete – fie ca vorbim de biciclete eliptice ori biciclete statice obisnuite, acestea pot fi folosite de toti membri familiei. Exista numeroase programe de antrenament pe bicicleta pe care le puteti gasi online si astfel sa exersati pe bicicleta si alte tipuri de miscari, sub indrumarea unui instructor specializat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.