Fit-ball: ce este si cu ce ne ajuta aceasta minge?

FIT-BALL 75cm

Fit-ball sau mingea de fitness este un instrument tot mai folosit de practicantii acestui tip de sport, fie ei amatori sau profesionisti. Pe langa acestia insa, aceasta minge speciala este foarte utila si celor cu diverse probleme de spate.

Ce este fit-ball?

Fit-ball este o minge de dimensiuni mai mari decat mingile obisnuite, fiind cunoscuta si sub alte denumiri, precum minge de gimnastica, minge de terapie, minge de balans sau minge sportiva. Ea este confectionata dintr-un material elastic, mai moale, si are dimensiuni variate. Pe baza acestor dimensiuni se face si alegerea unei astfel de mingi de fitness, atat atunci cand dorim sa o achizitionam dintr-un magazin online de articole sportive sau unul fizic, fie cand o folosim la sala de antrenament. Alegerea trebuie asadar sa tina cont de inaltimea ta, astfel:

  • La o inaltime de 1.60 m vei avea nevoie de o minge cu diametrul de 55 cm

La sala, in cazul in care nu stii exact ce dimensiune are mingea respectiva, trebuie sa stii ca, atunci cand esti in pozitia asezat pe ea, piciorul tau trebuie sa faca un unghi de 90 de grade atat la genunchi cat si cu solul.

Cum folosim aceasta minge de gimnastica?

Fitball-ul se poate folosi cu succes in exercitiile dedicate spatelui, in cazul unor dureri cauzate in special de statul multe ore pe scaun, in fata unui computer sau in masina, la volan. Sunt integrate adeseori si in exercitiile de intarire a abdomenului, fiind un excelent aliat in lupta pentru un abdomen plat si tonifiat.

Exercitiile pot fi de relaxare a muschilor, de tip stretching, pentru echilibru sau de tonifiere a organismului, nu numai a spatelui.

Intre beneficiile acestor exercitii putem enumera:

  • Relaxarea muschilor incordati, in special a celor din zona dorsala
  • Imbunatatirea echilibrului prin lucrarea muschilor coloanei
  • Permite antrenarea unor grupe de muschi ce sunt mai greu de accesat prin exercitii clasice
  • Cresterea tonusului muscular
  • Imbunatatirea coordonarii
  • Subtiaza talia si ajuta la o ardere mai accelerata a grasimilor

Deoarece mingea este usoara si moale, ea poate fi folosita aproape de oricine, in antrenamente ce pot dura de la un minim de 10-15 minute pana la maxim o ora pe zi, cu cresterea treptata a duratei antrenamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.