Cum sa va imbunatatiti conditia fizica cu antrenamente de rowing?

Ati luat in considerare achizitionarea unui aparat de vaslit (rower) pentru interior?

Aparatele de vaslit au devenit recent extrem de populare. Acestea ofera un antrenament cu impact redus, care este excelent pentru toate nivelurile, chiar si pentru cei care se confrunta cu probleme de genunchi sau picioare. De asemenea, sportivii experimentati stiu ca antrenamentele de vaslit pot fi intense. Puteti viza abodmenul si partea superioara a corpului intr-un mod pe care nici un alt echipament de exercitii fizice nu o poate oferi.

Este aparatul de vaslit echipamentul potrivit de exercitii pentru acasa? Iata câteva sugestii si sfaturi utile:

Ce fel de oameni detin aparate de vaslit?

Sportivii care aleg aceste echipamente sunt deseori implicati si in alte activitati atletice. De multe ori, ei cauta un antrenament cardio de calitate, care nu va adauga un impact asupra genunchilor si picioarelor. Echipamentele sunt frecvent prezente in antrenamente si sunt in crestere in popularitate in medii de fitness de grup.

Chiar daca acestea sunt exercitii fara impact, sunt si exercitii cardio extrem de exigente care dezvolta rezistenta. Rowing-ul completeaza activitatile in aer liber, cum ar fi ciclismul si alergarea. In timp, rezistenta corpului superior obtinuta prin antrenamente regulate de vaslit va imbunatati performanta in aceste activitati.

In ciuda avantajelor atletice extraordinare, canotajul ofera, de asemenea, un antrenament natural care este accesibil pentru aproape toata lumea. Pozitia asezata preia presiunea de la genunchi si picioare si angreneaza abdomenul si umerii. Aceste exercitii sunt populare printre sportivii de dimensiuni mai mari datorita lipsei de impact. Se adapteaza in mod natural la puterea utilizatorilor prin folosirea greutatii corporale.

Dimensiunea compacta, portabilitatea, adaptabilitatea si impactul asupra conditiei fizice generale face din aparatul de vaslit unul dintre cele mai potrivite echipamente de fitness pentru acasa.

Care sunt avantajele unui aparat de vaslit fata de alte echipamente de cardio pentru casa?

Prin directionarea specifica a corpului si a abdomenului, canotajul completeaza alte forme de exercitii cardiovasculare intr-un mod care nu este oferit de nici un alt echipament de antrenament. Din confortul unei pozitii asezate, controlati rezistenta si ritmul pentru a modifica intensitatea antrenamentului. Simplitatea acestei miscari si lipsa de impact a face ca acesta sa fie un antrenament atragator pentru toate nivelurile sportivilor.

Canotatul functioneaza de asemenea ca un program independent pentru a construi forta si rezistenta cardiovasculara. Puteti sa o integrati cu alte forme de exercitii pentru a oferi o recuperare activa complementara, o putere imbunatatita si o rezistenta sporita. Aparatele de vaslit sunt foarte compacte si portabile.

Multe modele se pliaza pâna la o dimensiune foarte compacta atunci când nu sunt utilizate, economisind spatiu de depozitare. Pentru persoanele care abia incept antrenamentele de fitness sau cei care se recupereaza din accidentari, aceste echipamente ofera o miscare foarte sigura si confortabila intr-o pozitie asezata natural. Pornirea si oprirea rower-ului este foarte simpla, iar ajustarea necesara este minima. Pur si simplu ajustati rezistenta si pozitia picioarelor si sunteti gata sa il folositi.

Ce alte tipuri de caracteristici au aparatele de vaslit?

Desi astfel de echipamente exista pe piata de zeci de ani, echipamentele de astazi ofera câteva optiuni care pot va pot ajuta sa va bucurati de antrenamentul dumneavoastra. Puteti controla rezistenta prin setari manuale sau puteti gasi un design receptiv care ajusteaza rezistenta in functie de viteza si nivelul de efort. Acesta ofera o miscare mai naturala, accesibila tuturor nivelurilor sportivilor.

Consolele integrate pot oferi feedback pe parcursul antrenamentului. Acestea pot include optiuni distractive, cum ar fi curse sau antrenamente de interval. Unele console se vor integra cu dispozitive de monitorizare a ritmului cardiac, pentru a oferi feedback imediat cu privire la nivelul de efort. Multe console ofera antrenamente eficiente, pre-programate, care va pastreaza sesiunile in concordanta cu obiectivele de antrenament, fie ca este vorba de recuperare activa sau arderea caloriilor.

Puteti vedea aparatele de vaslit comercializate de Johnson Fitness aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.