Exerciții eliptice HIIT excelente care obțin rezultate!

Atunci cand majoritatea oamenilor se gandesc la antrenamentele de inalta intensitate (HIIT, High Intensity Interval Training), adeseori le asociaza cu banda de alergare, biciclete sau sprinting in aer liber. Dar cum ramane cu un antrenament elliptic HIIT? Duceti antrenamentele eliptice la nivelul urmator prin includerea HIIT. Elipticele sunt o alegere excelenta si ofera cateva beneficii pe care celelalte variante nu le au.

Beneficiile antrenamentelor eliptice HIIT

Exercitii cu impact redus

Elipticul va permite corpului sa emuleze o miscare de rulare fara a provoca un impact puternic asupra articulatiilor care apare pe o banda de alergare.

Abilitati de formare transversala

Majoritatea bicicletelor eliptice sunt echipate cu manere mobile care va permit sa va exercitati simultan corpul superior si corpul inferior. Acest lucru ajuta la intensitatea antrenamentului dumneavoastra elliptic HIIT.

Reverse Stride

Cele mai multe eliptice va permit sa faceti pasi in sens invers, care pot activa diferite grupe musculare si ofera o varietate reglabila la mijlocul antrenamentului. Ellipticele cu inclinare pot functiona, de asemenea, pentru diferite grupe musculare pentru o eficienta sporita.

Exercitiul perceput este mai mic

Studiile arata ca oamenii lucreaza de fapt mai greu decat acestia percep in exercitarea pe o eliptica. Subiectii din cadrul studiilor au fost rugati sa-si evalueze performanta perceputa atunci cand se antreneaza pe o eliptica. Majoritatea cercetarilor au aratat ca subiectii subestimeaza efortul real bazata pe ritmul cardiac. Prin urmare, elipticele pot arde aproape aceeasi cantitate de calorii cu mai putin efort.

In timp ce sesiunile HIIT s-ar putea sa nu fie potrivite pentru toate nivelurile de fitness, va puteti deplasa pana cand veti putea sa le incorporati de cateva ori pe saptamana in rutina dumneavoastra de antrenament. In general, am sugera sa efectuati cel putin 30 de minute de intensitate cardio intensa joasa pana la moderata, cum ar fi jogging-ul, ciclismul sau folosirea unei eliptice inainte de a ajunge la antrenamentele HIIT.

Odata ce sunteti gata sa incercati HIIT, trebuie sa aveti o idee generala despre nivelul maxim pe care il puteti seta singur. Elipticele ofera variabile diferite de cele ale unei bande de alergare. Puteti creste nivelul de rezistenta al pedalelor pe eliptice, in timp ce pe banda de alergare schimbati viteza si / sau inclinatia. Pe eliptice, poate doriti sa va construiti intervalele pe baza nivelului de rezistenta si / sau inclinatie care sa creasca in perioadele de “lucru” si sa scada in perioadele de “recuperare”.

De asemenea, iata cateva idei despre cum ar putea arata un antrenament pe elliptice tipic HIIT. Retineti ca una dintre partile importante despre formarea HIIT este ca va puteti proiecta propriile intervale pe baza nivelului dumneavoastra de fitness. Incepeti intotdeauna cu cel putin 5 minute de incalzire inainte de a intra in intervale (de obicei 12-20 minute). Apoi va raciti timp de inca 5 minute, la un ritm scazut spre moderat dupa antrenament.

20 de minute de exercitii HIIT pe eliptice:
Utilizati atat rezistenta, cat si inclinatie pe eliptice pentru obtinerea celor mai bune rezultate.
Min 0-2: Rezistenta 5, Inclinatia 5
Min 2-3: Rezistenta 10, Inclinatia 5
Min 3-5: Rezistenta 5, Inclinatia 7
Min 5-6: Rezistenta 10, Inclinatia 7
Min 6-8: Rezistenta 7, Inclinatia 9
Min 8-9: Rezistenta 12, Inclinatia 9
Min. 9-11: Rezistenta 7, Inclinatia 9
Min 11-12: Rezistenta 12, Inclinatia 9
Min 12-14: Rezistenta 9, Inclinatia 11
Min 14-15: Rezistenta 14, Inclinatia 11
Min 15-17: Rezistenta 9, Inclinatia 9
Min 17-18: Rezistenta 12, Inclinatia 9
Min 18-20: Rezistenta 7, Inclinatia 9

28 de minute de exercitii HIIT pe eliptice:
Daca elipticul tau nu are inclinare reglabila, incercati acest antrenament HIIT cu rezistenta:
Min 0-2: Rezistenta 0-2
Min 2-5: Rezistenta 2-3
Min 5-6: Rezistenta 8
Min 6-7: Rezistenta 2
Min 7-8: Rezistenta 8
Min 8-9: Rezistenta 2
Min 9-10: Rezistenta 10
Min 10-11: Rezistenta 3
Min 11-12: Rezistenta 10
Min 12-13: Rezistenta 3
Min 13-14: Rezistenta 8
Min 14-15: Rezistenta 2
Min 15-25: Repetati minutele 5-15 in timp ce pedalati inapoi
Min 25-28: Racire

In perioada 29-31 martie Johnson Fitness deruleaza campania Healthy Deal cu reduceri de pana la 15%. Puteti vedea elipticele aflate la promotie aici: Promotii Echipamente Fitness.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.